Pergastro - kvalitná talianska káva Lucaffe

  • +421 915 810 447

Spracovanie

VÝBER

Kávové zrná objednáva sám pán Luca Venturelli z rôznych kútov sveta. Osobne ochutnáva všetky vzorky. Najdôležitejším parametrom pri správnom výbere je samozrejme vysoká kvalita.

TRANSPORT

Lucaffe je priamo zodpovedná za každú fázu transportu od surového materiálu až do fabriky. Niektoré druhy, také prestížne ako Jamaica Blue Mountain, sú prevážané v malých drevených sudoch, aby sa zachovala ich bezchybná aróma.

MIEŠANIE

Jednotlivé odrody kávy sa miešajú podľa starostlivo prepracovaných parametrov. Zmesi sú výsledkom mnohoročného vášnivého výskumu pána Venturelliho a sú ponúkané v rôznych variantoch, aby čo najlepšie uspokojili individuálne požiadavky. Okrem zmesí sú v ponuke aj prestížne kávy jedného pôvodu (napríklad Jamaica Blue Mountain)

PRAŽENIE

Pri spracovaní kávy sa dbá o jemné praženie, ktoré hladí kávu. Tým sa získa produkt najvyššej kvality, ktorý je tiež veľmi prospešný – esenciálne oleje a aróma sú chránené a zrnká, ako výsledok sú vyvinuté a voňavé, s malou zvyškovou vlhkosťou a obmedzeným obsahom kofeínu.

MLETIE

Je to delikátna a veľmi významná fáza pre konečný výsledok. Na mletie sa používajú najlepšie mlyny na svete. Káva sa ľahko a jemne melie pri nízkej teplote a za neprítomnosti kyslíku.

BALENIE

Pre zachovanie arómy (po čo najdlhšiu dobu) je dôležitá opatrnosť v balení či už zrnkovej, mletej kávy, alebo podov. Káva sa balí do ochrannej atmosféry, kde sa pridáva aj dusík na odstránenie kyslíka, aby sa zabránilo oxidácii. Takto sa zachová vôňa a finálny nápoj má závideniahodnú penu. Najmä používanie podov vždy zaručí, že dostanete pravé talianske espresso najvyšších štandardov, aj keď nie je pripravované odborníkom, mnoho kilometrov ďaleko od miesta, kde bola káva pražená.

Dôležité pravidlo - správna rovnováha aróma – chuť.